BEYERDYNAMIC HEADSET voor E-Sports maar ook HIFI AUDIO en VOIP toepassingen

 

BEYERDYNAMIC een Duitse fabrikant 1924 in Berlijn begonnen met ontwerp, ontwikkeling en fabricage van Professionele Microfoons, hoofdtelefoons en conferentiesysteemen.

Nu vanuit Heilbronn door de hoge kwaliteit is Beyerdynamic 1 van de marktleiders op dit gebied, met veel precisie handarbeid en toewijding worden de hoofdtelefoons in Duitsland gemaakt. Als voorbeeld in 1966 hebben de Beatles de Microfoon E 1000 tijdens hun toernee door Duitsland gebruikt.

In veel professionele bereiken op audio gebeid komt men Beyerdynamic tegen, zo ook in de Luchtvaart, daar zijn de Beyerdynamic headsets zeer geliefd, door het draagcomfort, de microfoon kwaliteit en robuustheid.

Beyerdynamic staat dus voor hoge kwaliteit wat geluid betreft maar ook duurzaamheid, en dit samen met de goede ervaring in de particuliere luchtvaart, hebben enkele personen op het idee gebracht om het succes model wat dus ook in vliegtuig cockpits gebruikt wordt engizins aan te passen voor de gaming industrie. Daar er natuurlijk gamers waren die Beyerdynamic kenden en de kwaliteit van de tot dusver op de markt zijnde game headsets te wensen over liet.

Nu dus een game headset lijn van Beyerdynamic van basis de Beyerdynamic MMX-2 licht en dus uiterst comfortabel en dat eigenlijk bijna zonder compromis aan de geluids weergave. Over de MMX-300 de compromisloze game headset tot aan de Headzone Game waar de Beyerdynamic MMX-300 ook deel van uitmaakt.

Beyerdynamic is tot de conclusie middels testen en prototyping om de theorie te kunnen bevestigen gekomen dat hardwarematige 5.1 headsets dus met speakers in de headset front en rear enz, teleurstellende resultaten geeft. Dit omdat men de speakers eigenlijk met betrekking tot het oor niet op de goede afstand kan plaatsen. OM die reden moet men allerlei simulatie maatregelen nemen, wat dan over het geheel door o.a. interferentie van de front en rear speakers ( omdat deze te dicht bij elkaar zitten) niet tot een high end resultaat kan voeren. Dit lukt wel bij de echte high end Stereo modellen met bijv.de Dolby surround en EAX decoderingen. (simulatie systemen) En ja daar is dus een goede basis voor nodig zoals een perfecte geluidskaart en/of installatie. ( Maar ook met minder zullen de Beyerdynamic Headsets beter klinken dan de rest)

Momenteel is Beyerdynamic met afstand de nummer 1 fabrikant in game headsets en behoren tot de beste headset fabrikanten op professioneel vlak.

Beyerdynamic MMX-2 headset