Fabrikanten van game hardware zijn er genoeg een overzichtspagina is altijd handig maar duurzaamheid!.

 

Game hardware zijn consumptie goederen, die mede door veelvuldig gebruik en de snelle technologische ontwikkelingen in de CE branche maar een kort bestaan kennen.

Daarom niet zomaar alleen een overzicht maar ook veel tekst om te lezen en de bewustwording van de gamer te kunnen prikkelen, bespaar je uiteindelijk ook geld mee.

Vaak is de kwaliteit zodanig dat game hardware wel kan voldoen aan de game functie waarvoor deze gemaakt zijn, echter verbruiken echte pro pc-gamers vaak meerdere game muizen, headsets, keyboards en game mousepads per jaar.

Garantie bij game hardware op overmatige slijtage, breuk, kabelbreuk en/of contactproblemen is gewoonlijk niet aanwezig. Daar het consumptiegoederen betreft die mede door de snelle opvolging van nieuwere / betere game hardware snel verouderd is laat eigenlijk ook de kwaliteit te wensen over. Juist ook omdat de game fabrikanten ervan uitgaan dat de meeste gamers in de leeftijds groep van 10 tot 20 jaar zal zitten. En dus zoals de vooroordelen zijn wat sneller het nieuwste van het nieuwste moeten hebben en ook minder secuuur met hun spullen omgaan.

Snelle opvolgingen met nieuwere modellen, lijken kwaliteitseisen en /of gamers er extra op wijzen dat men wel degelijk voorzichtig met zijn / haar game muis, game headset, game keyboard en of muismat om moet gaan overbodig te maken.

Ervaring leert dus dat veel game hardware in ieder geval bij pro pc gamers de 2 jaar niet overleven kan, door meestal breuk kabelbreuk en overmatige gebruiksslijtage van de game hardware, wat te denken geeft over zowel die fabrikanten als de gamers zelf. We leven wat dat betreft in een soort wegwerp maatschappij. Gelukkig zijn er ook fabrikanten die wel degelijk ook op mechanische hoogwaardige kwaliteit letten en wel echt duurzame game hardware weten te maken, zoals bijv. Beyerdynamic.

Beyerdynamic is van huis uit een high end HIFI fabrikant, veel game hardware fabrikanten bestaan nog maar kort en hebben gewoon nog wat te leren, in plaats van veel en snel game produkten op de markt te dumpen om de concurrent met zo laag mogelijke prijzen voor te zijn.

Ja er zijn A merk game hardware fabrikanten, maar of ze nu echt duurzaam produceren omdat wij gamers steeds sneller meer voor minder geld game hardware willen valt te betwijfelen.

Let op het klimaat ook als PC gamer en ga voor duurzame game hardware, indien mogelijk functioneel multi inzetbaar, dus een game headset die ook geschikt is voor goede Audio weergave en/of VOIP in hoge kwaliteit kan leveren, een Game PC die ook voor andere toepassingen als bijvoorbeeld mediacenter dienst kan doen, is namelijk vaak zwaar genoeg om veel andere functies te kunnen vervullen. Energie verbruik is een probleem met snelle zware pc's. Zet ze dus zo min mogelijk aan. Voor simpel werk internet en/of alleen downloaden een low power pc erbij te hebben kan een besparing van meer dan 100 euro per jaar opleveren, maar is nog beter voor het klimaat. ( zet een zware game PC liever echt helemaal spanningloos uit en niet in standby enz.) Dit scheelt jou of je ouders veel op de energie rekening, de game hardware fabrikanten lijken nog steeds niet echt rekening te houden met energie verspilling. Dat gaat overigens natuurlijk gezien de hogere energie kosten er wel aankomen.

Als men dus als gamer wel of geen pro gamer, en juist de oudere gamer die in opkomst is met eigenlijk een groter budget dan de jeugdigen onder ons, de fabrikanten kan laten omdenken door juist bewust de meest duurzame game hardware te kopen, zal de gemiddelde kwaliteit van al deze producten ook hoger gaan worden willen die fabrikanten nog voldoende omzet maken. Ja er gaan dan minder produkten over de toonbank, maar wel tegen een hoger tarief. Dus de consument kan uiteindelijk veranwoordelijk gesteld worden wat gemiddelde kwaliteit en duurzaamheid van de game hardware, gaat dit te ver?

Vind u als ouder een bedrag voor een game muis een game headset of game keyboard veel te hoog omdat er zoveel goedkopere zijn, waar kiest u dan voor, ook dit is een deel van de opvoeding van de kinderen in de maatschappij, krijgt men van jongsaf aan mee neem die goedkope maar, als die kapot is gooi je die muis , headset enz gewoon weer weg en voor een paar euro heb je weer nieuw. ( zo leren we de jeugd later duidelijk verantwoord omgaan met het milieu toch? ) En de ouders ja die leven dan toch niet meer als ...

Het is wel degelijk mogelijk game hardware producten te fabriceren die bestand zijn tegen een stootje, alleen kan men die vaak niet verkopen of omdat ze te duur zijn, en omdat deze zolang mee gaan dat er minder van verkocht worden moeten de prijzen wel hoger zijn!

Nu gaan we een overzicht van game hardware fabrikanten maken met daarbij dus meningen ervaringen over duurzaamheid kwaliteit en service. Heeft u ook een duidelijke mening of ervaring laat dit ons dan weten. Game hardware fabrikanten, importeurs, distributeurs en veel wederverkopers vinden bovenstaande onzin daar het de te verkopen aantallen negatief kan beïnvloeden u ook?

Game headset merken fabrikanten

 

Beyerdynamic

Sennheiser

Plantronics

Philips

Logitech

Saitek

Razer

Speedlink

Steelseries

Zykon

Zalman

Sony

Koss

Creative

Ultron

Trust

Sharkoon

 

Game muizen merken fabrikanten

 

Microsoft

Logitech

Saitek

Razer

Speedlink

Steelseries

Zykon

Zalman

Trust

Sharkoon

 

Game keyboard merken fabrikanten

 

Microsoft

Logitech

Saitek

Razer

Speedlink

Steelseries

Zykon

Zalman

Everglide

Ultron

Trust

Sharkoon

Gigabyte

 

Game mousepad merken fabrikanten

 

Func

Corepad

Razer

Speedlink

Steelseries

Zykon

Zalman

Everglide

Nova

Ultron

Compad

XRay