Game Gear headset voor de pro gamers en E-Sports maar ook gaming headsets voor HIFI audio en VOIP

 

De beste game headsets in vogelvlucht maar ook ingaande op details en de redenen waarom een echt goede game headset of in het algemeen een hoge kwaliteit headset van belang is. En ook waarom goedkope middelmatige consumptie headsets voor veel irritatie kunnen zorgen.

Heb je het geluid al zo dicht zeg maar in je oren , is het wel zo prettig als de kwaliteit ook echt goed is en zo natuurgetrouw mogelijk. Datzelfde geld voor een ieder die jou stem moet aanhoren als je in de microfoon spreekt, je komt gelijk beter over als dit van een goede duidelijke kwaliteit is. Maar erger je komt dus irritant over als dit blijkt niet het geval te zijn.

Dit is ook met VOIP toepassingen wel degelijk van belang, is je stem zonder kraak, ruis en andere storende invloeden, heb je een voorsprong op de rest. Dus ook de microfoon moet goed zijn.

De geluidskaart is mede een bepalende factor een voorkeur is de Auzentech X-FI prelude 7,1 maar kan ook met minder al een goed resultaat geven.

Besparen op kwaliteit wat betreft geluid is eigenlijk geen goed idee, Deze zijn namelijk mede bepalend voor het totale succes in gaming maar ook bij gesprekken met VOIP. Wanneer deze dan ook nog eens goede HIFI AUDIO weergave heeft dan is een luistergenot bij afspelen muziek of DVD speelfilms gewaarborgd. Kies dus voor een high end product in aanschaf mogelijk prijzig, maar ze gaan ook nog eens langer mee. Waarmee je overall niet alleen meer plezier hebt maar vaak zelfs goedkoper uit bent.

Surround sound 5.1 enz zijn wat headsets met meerdere speakers ( en dus aansluitkabels) betreft eigenlijk wat daadwerkelijke kwaliteit best teleurstellend, het ene signaal uit de front speaker kan het signaal uit de rear speaker niet alleen storend versterken of verzwakken, maar ook het surround effect teniet doen. Wat aansluiting betreft en getest betere oplossingen zijn dus high end stereo game headsets met de juiste codering als bijv. dolby surround een veel beter werkelijk surround effect hebben zowel wat HIFI, DVD en Gaming betreft.

Tja dit komt dus doordat je wat positionering van speakers voor een surround effect in een game hoofdtelefoon niet de juiste afstand van die speakers tot het oor kan creëren, en dat is simpel en kortweg waarom 5.1 hardwarematige headsets door de echte hifi fabrikanten dus niet gemaakt worden. ( ze hebben wel degelijk prototype's gemaakt en getest, maar de kwaliteit hiervan bleef altijd onder die van de stereo uitvoeringen) Dus hardwarematige 5.1 headsets met meer speakers front rear en aansluitingen zijn meer een marketing truuk dan werkelijk game / muziek genot. Een goed compleet systeem (high end stereo headset) met juiste instellingen verslaan al deze headsets met gemak.

Momenteel is Beyerdynamic een nummer 1 fabrikant in game headsets,

Bij Beyerdynamic krijg je waar voor je uitgave, en uit jarenlange praktijk ervaring is ook nog eens gebleken dat de game hardware fabrikanten zoals Razer, Speedlink, Steelseries, Logitech en vele anderen duidelijk consumptie headsets maken die voldoen maar buiten minder geluidskwaliteit ook mechanisch zwakker zijn. Feit is dan dat men dus meerdere van die "consumptie" headsets zal verslijten ten opzichte van een high end duurzame game headset, wat dus een verspilling blijkt te zijn die niet nodig is. De praktijk ervaring van de game headset shop CYES.

En ja high end duurzame producten kosten meer in aanschaf, maar geven wat headsets betreft gelijk meer luistergenot, zoniet een voorsprong in gaming. En doordat ze ook nog eens langer meegaan blijken ze eigenlijk ook financieel erg aantrekkelijk.

En dat is waar een gamer indien het budget niet toereikend is eigenlijk voor zou moeten sparen, om uiteindelijk te besparen en meer game genot te ervaren met de game headset, hier komen dan de modellen van Beyerdynamic op nr1 als beste uit de meeste testen en reviews.

De Beyerdynamic MMX-2 lichtgewicht comfortabele headset die in zijn prijsklasse ( tussen de 80 en 90 euro) geen concurrent heeft wat afwerking comfort en kwaliteit betreft. Ook de beste keuze wat VOIP headsets betreft, en standaard multimedia toepassingen

De Beyerdynamic MMX-300 al bewezen in de luchtvaart nu wat aangepast voor high end gaming en mede ook geschikt voor echt HIFI audio genot, nog beter, nog meer, nog sterker en al deze superlatieven bezit deze compromisloze headset van Beyerdynamic

De Headzone Game uitgerust met de Beyerdynamic MMX-300 het ultieme game audio surroundsysteem, en dus ook voor DVD Movie genot

Is dit alles niet binnen het budget omdat je bijvoorbeeld snel een nieuwe game headset nodig hebt, vaak omdat de oude "goedkopere consumptie headset" best snel alweer defect / versleten is, dan zou dit indien je geld kan sparen om toch een duurzame game headset aan te schaffen, het vragen om een tijdelijke lening een goede reden kunnen zijn. Want mede door aanschaffen en ondersteunen van werkelijk duurzame consumptiegoederen besparen we geld maar sparen ook het Milieu. Wat ook al is het alvast weer een druppel op een gloeiende plaat de klimaat verandering helpt tegen te gaan. Veel druppels koelen een plaat uiteindelijk toch af, is een kwestie van puur omdenken ;)

Of de keuze voor de next best indien veel gebruikt zijn bijvoorbeeld Sennheiser, Corsair Vengeance 1300 en de Corsair Vengeance 1500 Game headsets, dan de goedkopere niet bekende merken als men een beginnende gebruiker is en / of niet veel gebruikt of het budget het niet toelaat zou bijvoorbeeld een OZONE headset kunnen zijn.

 

Bij Steelseries (voorheen Steelpad en Icemat) een echt game hardware merk met dus game headset die er zowel wat kluer en model ook echt zo uitzien. De Steelseries headsets gaan van low end de Steelseries 3 VR tot in 2010 meer high end de Steelseries 7H. Daartussen zitten Headsets al dan niet met extra losse USB soundcard die een gewone stereo jack plug aansluiting hebben maar door emulatie 5.1 / 7.1 ondersteunen. De nieuwe Steelseries Siberia V2 is een nieuwere versie van de in gaming wereld succesvol gebleken Steelseries Siberia. Zowel in de kleur wit de Steelseries Siberia V2 White, als de USB versie in zwart de Steelseries Siberia V2 USB zijn dan wel geen super audio headsets voor gaming echter zeer geliefd mits men daar deze breekbaar zijn en ook de kabels van de V2 versie duidelijk dunner zijn voorzichtig mee omgaat, dit komt ook door de ondersteuning van een aantal Progamers. Uit praktijk ervaring van de game headset shop CYES.

En ja de Steelseries 5H V2 blijft het natuurlijk ook zeer goed doen alleen al doordat deze eenvoudig te transporteren is de schelpen kunnen van de Steelseries 5H V2 dus losgenomen worden