Game Gear pagina voor de pro gamers en E-Sports

23/11/2011 aangepast
 

GameGear de meeste gamers weten wel dat dit de game mouses, headsets, keyboards en mousepads betreft. Dat deze Game Gear produkten tijdens gamen door het veelvuldig enthousiaste gebruik veel te verduren hebben. En dus niet alleen om beter en sneller te kunnen gamen van een goede kwaliteit moeten zijn maar ook om de game gear wat langer mee te laten gaan. Het blijven natuurlijk consumptie goederen waarbij een voorzichtig gebruik van deze game hardware de levensduur aanzienlijk kan verlengen.

Ook andere produkten zoals kabels, converters game transport produkten kan men tot game gear rekenenen al was het maar omdat zonder gamen minder makkelijk of geheel niet gaat of bezoek lanpartys beschadigingen aan de game gear kan geven. Zonder netwerk kabel kan je vaak nog niet echt continue gamen. Al was het maar dat draadloze netwerken door allerlei invloeden makkelijk kunnen storen. Dus ben je net bezig in Game om je tegenstander te overmeesteren kan het nog eens gebeuren dat de verbinding wegvalt.

Voorbeelden van Consumenten electronica wel of niet duurzaam. Hoewel de kabels van de Steelseries Siberia V2 voldoen en signalen goed doorgeven, is duidelijk te zien dat deze wat dunner zijn dan bij de voorloper versie. Dat maakt ze gevoeliger voor storingen door teveel trek kracht ( headset nog op en opstaan, of kabel net niet lang genoeg en onder spanning komen te staan zijn zo bekende oorzaken) en of druk (als ze ergens tussenkomen of onderkomen) We krijgen dan ook wel degelijk headsets retour die daar het kabelbreuk betreft niet onder garantie vallen, bij de V2 komt dit vaker voor dan de V1, verder komen dit soort storingen bij Gaming headsets natuurlijk voor sterker het is de hoofdoorzaak dat ze een keer defect gaan buiten breuk door vallen. Of de Gaming gear fabrikanten als Steelseries en Razer enz. dit nu extra doen om zo mogelijk meer te verkopen kunnen we niet inschatten en beoordelen, wel is de trend in gehele consumenten elektronica dat de spullen niet te lang mee mogen gaan, deels bouwt men duidelijk minderwaardiger componenten in zaken als TFT schermen en voedingen ( condensatoren van ... kwaliteit die niet veel langer bij gewoon gebruik 3 jaar maar vaak ook minder meegaan is een algemeen bekende)

Bij zaken als Tablets smartphones, mp3 mp4 spelers en devices als muis keyboard en headsets speelt natuurlijk ook mee dat het zo goedkoop mogelijk moet maar ook zo compact en licht mogelijk, dit kan ook met sterkere materialen maar dan worden die producten te duur, dus met een gewone kwaliteit, waarbij de gebruiker dan om storingen door breuk te voorkomen duidelijk voorzichtig mee om moet gaan. Dit is op zich niet vreemd en ook op het eerste gezicht duidelijk zichtbaar, als men alleen al kijkt naar de dikte van de gebruikte kabels met het materiaal, kan men daaruit de conclusie trekken dat dit niet veel kan hebben, en ja indien voorzichtig gaat het product doorgaans lang genoeg mee. Maar 1 al dan niet klein ongelukje dan is het defect en geen garantie omdat het een breuk betreft. Dat is ook zo bij glaswerk, waar je wat voorzichtig mee omgaan betreft welhaast een vergelijk mag maken.

Eigenlijk beter vinden wij doen de fabrikanten het die net onder de bekende A gaming merken zitten of de duidelijke audio fabrikanten, en/of fabrikanten die juist om hoge en zwaardere kwaliteit bekend staan als Sennheiser Corsair enz.

Bij de A merk Gaminggear fabrikanten bestaat de kwaliteit uit: De bekende naam voorop. Het design wat vaak voor die fabrikant is. De specs deels waar. Het gebruiksgemak / comfort voor gamers ja dat klopt vaker. Echter niet voor mechanisch sterker zijnde dan concurrent producten.

Bij de minder bekende merken zoals OZONE: Betaalt men minder daar de naam met alle marketing niet extra betaald hoeft te worden evenals special design. Dan kloppen de specs afhankelijk van prijs / product Gebruiksgemak / comfort is niet altijd en meer persoonlijk te bepalen maar de mechanische kwaliteit klopt bij de prijs en in sommige gevallen beter dan die van de A merken.

Dan de werkelijke A merken op het vlak Audio en merken die bekend staan voor het leveren van goede kwaliteit als Corsair. Daar betaald men voor alles veel of wat meer. Dan is eigenlijk ( dat mag men ook verwachten) ook alles zowel specs als mechanische kwaliteit en service beter dan bovengenoemde. Wat helaas bij mindere geluidskaarten en/of geconfigureerde pcs Het probleem kan geven dat men dan juist de brom / ruis wel kan horen omdat deze het wel degelijk kan constateren wat bij mindere (headsets) niet in het bereik zit. Meer...

In Gaming is het niet alleen prettig als men een goede headset gebruikt waar het geluid zo natuurlijk getrouw mogelijk weergegeven is, het is irritant om een game te verliezen door de achterstand die men met een goed headset had kunnen voorkomen, wil je de enemy horen kruipen, sluipen en echt de bijgeluiden ook uit de juiste richting horen dan kies je dus buiten een goede geluidskaart natuurlijk ook voor een A merk en kwaliteit gaming headset

Wel veel geld voor een game pc uitgeven met de juiste performance en beeld maar besparen op geluidskaart en headset is niet aan te raden, de concentratie en dus game results, samen met het game genot worden mede bepaald door de kwaliteit van het geluid, wat men wel of niet waarnemen kan. Zo ook het draagcomfort is iets waar men op dient te letten.

Momenteel is Beyerdynamic met afstand de beste game headset fabrikant, dit komt door de tientallen jaren ervaring die deze fabrikant op professioneel hifi gebied heeft. De kwaliteit van deze in Duitsland gefabriceerde headsets (Beyerdynamic MMX-2 MMX-300 en Headzone Game) gaan zelfs hoor en zichtbaar boven die van Sennheiser. Of dit te maken heeft met het feit dat Sennheiser zijn headsets in China laat maken kunnen wij niet beoordelen. En Sennheiser zal onze tweede keus zijn. De meeste andere fabrikanten kan men duidelijk niet onder duurzame kwaliteits headsets indelen. Daar zijn het echt meer wegwerp headsets wat vooral de mechanische kwaliteit betreft. Ze mogen dan redelijk klinken ook daarin zal een Beyerdynamic duidelijk de overtreffende trap zijn.

Sennheiser heeft intussen een uitgebreider gaming assortiment in verschillende prijsklassen die wel degelijk goed te noemen zijn

Nieuw op de gaming markt is Corsair die met de eerste modellen Corsair HS-1A al gelijk aangeeft mee te willen doen met waarom Corsair bekend staat kwaliteit voor een goede prijs, de opvolgende lijn headsets zoals de Corsair Vengeance 1300 en de Corsair Vengeance 1500 laten zien dat men ook e.a. aan research en testen heeft gedaan en zijn zonder meer goede headsets

Game Fabrikanten als Steelseries, Razer, Speedlink, Roccat en Coolermaster brengen dan weer meer zogenaamde gameheadsets uit zien er deels wat gelikter uit soms met lampjes en andere toeters en bellen. En ja natuurlijk met 5.1 en 7.1 sound specificaties, dus voor gaming en minder voor audio. Steelseries heeft de Steelseries Siberia een refresh gegeven met de Steelseries Siberia V2. Bij de Steelseries Siberia V2 zit de Microfoon nu in de oorschelp verwerkt, zijn de oorkussens beter en dus comfortabeler zo ook heeft men de speakers ( drivers) voor een verbeterde nieuwere versie vervangen, maar let op de kabels zijn comfortabel extra dun gehouden waardoor ze sneller defect kunnen gaan indien er teveel kracht op uitgeoefend gaat worden. Roccat een wat nieuwer gamers merk komt met de Roccat Kave headset hier dus een blauw lampje bij de microfoon en 5.1 . En Speedlink heeft hun Medusa Progamer natuurijk ook vernieuwd nu de Speedlink Medusa NX 5.1. Razer heeft met de Razer Megalodon headset een waardige opvolger voor de Barracuda.

Meer...

Razer en Microsoft staan bekend om hun game muizen Microsoft begon echt met de Intelli 1.1 en Razer met de Boomslang.

Daar zijn inmiddels fabrikanten als Logitech, Steelseries, Nova, Roccat, Speedlink, Ozone, Mionix en meer bijgekomen.

Steelseries tracht de muis simpel te houden een Steelseries Kinzu optical mouse eenvoudig zowel voor links en rechtshandige echter klein model met een beetje de MS 1.1 vorm ( bij deze muis adviseren we nieuwe iets dunnere glides onder de muis te zetten!). Steelseries brengt ook een Laser game Mouse uit de Steelseries XAI deze heeft o.a. een LCD display aan de onderzijde waar bijvoorbeeld de firmware versie uitgelezen kan worden

 

Nieuwe high end gamer mousepads zijn inmiddels op de markt verschenen.

Nova was zoals vaak bij mousepads de voorloper van game muismatten voor hogere DPI en high end muizen. Zoals de Nova Masterpad en de nieuwe Nova LAdy Xilion in wit of roze. Corepad met hun stoffen muismatten nadat ze de eerste echt goed glazen muismat uitgebracht hadden de corepad magna. Roccat met de Roccat Sota black en de Roccat Sota Blue. Steelseries heeft de oude toen nog steelpad 4d inmiddeld vervangen door de Steelseries 4HD mousepad en de Steelpad S&S door de Steelseries 9HD mousepad.